Ecologisch Zwembad

Zwemmen in prachtig helder fris water, de looks van een zwembad, maar dan natuurlijk en werken zonder chloor. Met de komst van het ecologische zwembad of natuurlijk zwembad, is dit allemaal mogelijk. Dankzij nieuwe ontwikkelingen en andere technieken kan men prachtig helder water krijgen, zonder de toevoeging van chloor.

www.waterlandtuinen.be voor meer informatie

 

eco zwembad

De werking van een ecologisch zwembad gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, op ecologische wijze. Er zijn een aantal overeenkomsten met een traditioneel zwembad, vooral in de aanleg, maar het grote verschil is dat er bij een ecologisch zwembad geen chemicaliën worden gebruikt. Het water van een ecologisch zwembad wordt op een biologische manier gefilterd, zodat er gezwommen kan worden in heerlijk fris water zonder toevoeging van chloor. Daar waar bij een zwemvijver de filterzone met planten het zuiverende werk doet, wordt bij een ecologisch zwembad een mechanische filtering aangelegd die met natuurlijke middelen het water kraakhelder houdt. De onderhoudskosten van een ecologisch zwembad ligt lager dan bij een traditioneel zwembad, wat het nog eens aantrekkelijker maakt om voor een ecologisch zwembad te kiezen.
Bij de afwerking van het ecologisch zwembad kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Hierdoor kunnen verschillende looks worden gecreëerd afhankelijk van wat u graag ziet.  

Wilt u meer informatie over een ecologisch zwembad? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Ecologisch zwembad